Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαικό έργο Youth Entrepreneurship Advanced Pathway (YEAP!)

Ο συνολικός στόχος του έργου YEAP! είναι να ενσταλάξει ένα πνεύμα (κοινωνικής) επιχειρηματικότητας μεταξύ των νέων – μέσω της λήψης πρωτοβουλιών, της οικοδόμησης αυτοπεποίθησης, του υπολογισμού του ρίσκου και της δημιουργικότητας.

Τοποθετώντας τις ανάγκες των νέων στο κέντρο του, το έργο αναπτύσσει μια σειρά δραστηριοτήτων και μια ποικιλία μεθοδολογικών προσεγγίσεων προκειμένου να στηρίξει την ένταξη τους στην αγορά εργασίας είτε ως αυτοαπασχολούμενους είτε ως επιχειρηματίες.

Δείτε περισσότερα για το έργο, τους εταίρους και τα εκπαιδευτικά εργαλεία εδώ: https://yeap-project.eu/

Στο πλαίσιο του έργου, η ΟΕΣΥΝΕ σε συνεργασία με τους οργανισμούς «ΔΗΜΗΤΡΑ» Εκπαιδευτική Συμβουλευτική και Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, υλοποίησε το πιλοτικό πρόγραμμα του ΥΕΑP σε 2 κύκλους (Δεκέμβριος 2019 & Mάρτιος 2020), δίνοντας την ευκαιρία σε 85 ωφελούμενους να αξιολογήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους μέσα από τα εργαλεία του ΥΕΑP!