Το Business Mentors είναι το Ελληνικό Δίκτυο Μεντόρων για Γυναίκες Επιχειρηματίες, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεντόρων το οποίο καλύπτει 17 χώρες υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Το Δίκτυο στην Ελλάδα απαρτίζεται από 102 μέλη, 50 έμπειρους άντρες και γυναίκες επιχειρηματίες (μέντορες) και 52 νέες γυναίκες επιχειρηματίες (καθοδηγούμενες) από τις 13 περιφέρειες της χώρας και όλους τους κλάδους και το φάσμα της επιχειρηματικότητας.

Η κοινοπραξία που επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υλοποιήσει μια σειρά δράσεων μέντορινγκ/δικτύωσης/ενημέρωσης αποτελείται από τη Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες και Υπηρεσίες (Ανάδοχος και Συντονιστής www.militos.org), το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος www.sbbe.gr, την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών www.oesyne.gr και την OLN Learning www.oln.gr.

Σκοπός του Δικτύου είναι να συμβάλει στην ευρωπαϊκή προσπάθεια για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσα από το μέντορινγκ και τη μεταφορά της εμπειρίας και γνώσης του μέντορα προς την καθοδηγούμενη του. Όλη η διαδικασία της σχέσης μέντορινγκ υλοποιείται βάσει του μοντέλου feel the mentoring το οποίο συνδυάζει τις αρχές του μέντορινγκ, τη θετική ψυχολογία καθώς και την προσέγγιση δυνατών σημείων με στόχο να ενδυναμώσει τη γυναίκα επιχειρηματία και να τη διευκολύνει να αναγνωρίσει και να χρησιμοποιήσει τα δυνατά της σημεία στην επιχείρηση της αλλά και στην προσωπική της ζωή.

Το ελληνικό δίκτυο εκπροσώπησε τη χώρα μας με τη συμμετοχή μεντόρων του Δικτύου στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα ΜΜΕ στις Βρυξέλλες στις 17 Οκτωβρίου 2012.

Τέλος, το ελληνικό δίκτυο έχει αναπτύξει συνέργειες με πρωτοβουλίες και φορείς και στηρίζει όποια δράση συνέργειας ενισχύει την επιχειρηματικότητα. (http://www.businessmentors.gr/)